Kombinera vandring med det goda livet!
Vi tar hand om dig och bagaget samt lagar maten.
Du vandrar, äter och njuter…

För er som älskar att vandra men också att njuta av spännande mat erbjuder Drakamöllan Gårdshotell och Tastecelebration Residence en alldeles speciell upplevelse. Med Skåneledens Österlencirkel som utgångspunkt har vi skapat ett vandringspaket över tre dagar där en storslagen naturupplevelse inramar spännande matupplevelser.  

Österlencirkeln har allt vad man kan önska sig av en vandring. Den omväxlande terrängen längs den härligt forsande Verkeån, ensliga skogsvägar där det är långt mellan husen, men också intressanta kulturlämningar som Alunbruket, Hallamölla och Agusastugan och inte minst det vidsträckta hedlandskapet i Drakamöllans naturreservat. 34 varierande kilometer medelsvår vandring med upplevelser för alla sinnen. 

Både Drakamöllan Gårdshotell och Tastecelebration sätter en ära i att erbjuda en stor matupplevelse.  Hos oss båda är det de lokala råvarorna som har huvudrollen. Smak, färg och doft – allt skall samverka och skapa en stor kulinarisk upplevelse. 

På Drakamöllan bjuds mycket grönt men också kött, fisk och fågel.  Ingen fast meny utan varje dag inspireras köket av det allra bästa som säsongen erbjuder. 

På Tastecelebration Residence skapar Isabel Brummer ett spännande kök med fokus på växtbaserad mat. Dagens leverans av råvaror från andra sidan gärdsgården bestämmer menyn.

Vad ingår i vår Foodievandring?
Paketet inkluderar två övernattningar med eftermiddagskaffe vid ankomsten och en spännande tre rätters middag på kvällarna. Efter middagen väntar en skön natts sömn i dubbelrum innan det är dags att fylla på energidepåerna med en stor frukost.
I paketet ingår också en rejäl matsäck som vi anpassar efter årstid och väderlek. På vintern en rykande varm soppa, på sommaren en matig sallad, nybakat bröd, färsk frukt och något sött till kaffet.
Med på vandringen tar man bara matsäcken och det mest nödvändiga. Övrigt bagage ser vi till att det finns på plats när ni kommer fram.  

Pris per person vid övernattning i dubbelrum 4.700 SEK.
Pris per person vid övernattning i enkelrum 5.300 SEK.

Nyfiken på att få veta mer? Maila oss på info@tastecelebration.com
Bokning för detta paket måste göras genom personlig kontakt via mail eller telefon.

Jag vill veta ännu mer! Här är svaren på dina frågor.

Hur lång är vandringen?
• Hela rundan är 34 kilometer. Etappen från Drakamöllan till Tastecelebration via Verkeåns dalgång är ca 16 km. Från Tastecelebration till Drakamöllan via Hörröd är det lite längre, 18 km. Vandringen är medelsvår och kräver rejäla skor för att ta sig fram. 

Vad är det som ingår?
• I paketet ingår eftermiddagskaffe och en tre rätters middag bestående av förrätt, varmrätt och dessert på vartdera stället samt övernattning i dubbelrum och frukost. I paketet ingår också en rejäl matsäck två dagar samt bagagetransport. 

Går det att få vegetariskt alternativ och/eller fisk på båda ställena?
• På Tastecelebration serverar vi en spännande helgrön meny rakt igenom för alla. På Drakamöllan serveras såväl kött, fågel som fisk och grönt. Säg till innan om ni har speciella önskemål eller allergier som vi bör ta hänsyn till. 

Ingår det någon dryck till middagarna?
• Dryck väljer man själv efter eget huvud och betalar därefter. Vi har både passande vinpaket, bubbel, vin, öl och goda alkoholfria alternativ. 

Vad ingår i matsäcken man får med sig?
• Vår matsäck följer säsongens skiftningar och kockens inspiration. Vi lovar att det är rejält med mat för att klara en hel dags vandring; bröd, en matig sallad eller soppa, frukt och något sött. Kaffe/te och vatten ingår. 

Är det ankomst alla dagar?
• Under sommarmånaderna kan man boka ankomst alla dagar. Övriga säsonger gäller i de flesta fall torsdag – söndag. 

Vilka tider gäller för ankomst?
• Man kan välja att komma antingen på morgonen dag ett eller på eftermiddagen.
• De flesta väljer att komma på eftermiddagen dag ett. Då är det incheckning från kl. 15, lagom till eftermiddagskaffet.
• Om man vill börja vandringen på förmiddagen dag ett rekommenderar vi att man lämnar in sitt bagage och hämtar karta och matsäck senast vid 10 tiden. 

Kan man lägga till en övernattning när man vandrat klart?
• Man kan absolut lägga till en extra övernattning. Hör dig för på det gårdshotell du i så fall vill avsluta på om det finns plats. Vi hjälper gärna till med tips om flera vandringsmöjligheter och kan ordna med en picknick och middag på kvällen. 

Hur fungerar det egentligen med bagagetransporten?
• Vi ser till att ert bagage transporteras båda riktningarna. När ni vandrat klart väntar bagaget på er. 

 

Läs mer om Österlencirkeln här

%d bloggers like this: