/* */
brummer-and-waarbeek-logo

Bengt Håbro

Bengt utgår från naturens ständiga föränderlighet och arbetar med måleri, skulptur och teckning. Inte sällan med en grafisk känsla och med lust och lekfull blick.

På sina dagliga promenader får han inspiration och impulser från naturen. Idéer som omarbetas och förändras i ateljén för att till sist bli till modeller som han skär ut ur aluminium eller som formas i järntråd. Ibland bemålas materialen direkt, ibland kläs de i papper för att sedan målas. Han skildrar naturens skörhet och bräcklighet.

Bengt jobbar både med mobiler och fritt hängande objekt.Hans subtila former väcks till liv genom att han utnyttjar rumslighet, dagsljusets skiftningar och skuggor och luftens omgivande rörelser. Det är verk att försjunka i, att stilla betrakta och uppleva.

” – Mitt konstnärskap handlar om att förmedla känslan av de upplevelser naturen ger mig, att visuellt översätta olika sinnesintryck snarare än att avbilda.”

Bengt Håbro är född 1951. Uppvuxen i Stockholm och utbildad på Konsthögskolan där. Numera är han bosatt på en vacker gård strax utanför Eljaröd.

Bengt är också aktuell på Färgfabriken i Stockholm, där han kommer medverka i höstens stora utställning Symbiosis som öppnar den 28 augusti och pågår till den 28 november 2021.

På Tastecelebration Residence visas ett urval skulpturer och teckningar av Bengt Håbro.

De flesta av verken som hänger på utställningen är även till salu.

 

Bengt Håbro  Bengt Håbro

%d bloggers like this: